Відбувся семінар-навчання «Практичні аспекти впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), на прикладі харчоблоку закладу освіти»

10 січня 2020 року на базі Бориспільського академічного ліцею (м.Бориспіль, вул. Робітнича, 30) відбувся семінар-навчання «Практичні аспекти впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), на прикладі харчоблоку закладу освіти», організований Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області та управлінням освіти і науки Бориспільської міської ради.

Учасниками заходу також були представники Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, управлінь (відділів) освіти місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, керівники та представники закладів освіти.

Слухачів було проінформовано щодо необхідності дотримання вимог харчового законодавства, в тому числі гігієнічних вимог, при організації харчування дітей у дитячих колективах, необхідності посилення контролю за створенням належних умов харчування та проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів, харчових продуктів від постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування в закладах освіти, щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації.

Окремо було доведено до учасників семінару про основні вимоги щодо запровадження системи НАССР у харчоблоках закладів освіти, яка посилить контроль щодо безпечності харчових продуктів та дозволить зменшити кількість інфекційних захворювань, пов'язаних з організацією харчування у школах та дитячих садочках.

Також були надані рекомендації до переліку тендерної документації організаторам відкритих торгів щодо організації харчування дітей у закладах освіти.

Учасники семінару-навчання мали можливість ознайомитися з сучасним харчоблоком, обладнаним новітнім технологічним обладнанням, посудом, інвентарем, демонстрацією впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), на прикладі харчоблоку закладу освіту.

/Files/images/semnari_konferents/10012020/image16.jpeg

/Files/images/semnari_konferents/10012020/image19.jpeg

/Files/images/semnari_konferents/10012020/image7_1.jpeg

/Files/images/semnari_konferents/10012020/image7.jpeg

/Files/images/semnari_konferents/10012020/image2.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 148

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.